Derfor lugter håndsprit så dårligt...

Ingen håndsprit lugter godt - men hvad er årsagerne til håndsprittens frastødende lugt?

I udgangspunktet er der ingen håndsprit der lugter godt!

Næsten alle typer hånddesinfektion der er effektive imod vira og bakterier, er baseret på et indhold af min. 60% alkohol. Det giver uafvendeligt håndspritten en ram lugt.

Når noget håndsprit så lugter værre end andet, skyldes det typisk ét af to følgende forhold:

Da pandemien var på sit højeste var fabrikkerne nødsaget til, at købe den alkohol de kunne få fat i og det betød, at de ikke altid kunne anvende den bedst egnede alkohol.

Noget håndsprit er således baseret på alkohol, som kun er destilleret én gang (mod normalt to). Det kan medføre, at der er urenheder tilbage fra alkoholens gæringsproces - i visse tilfælde i et omfang, som kan ses med det blotte øje. Disse urenheder (bl.a. gærrester) kan opleves som en kvalm lugt.

I andre tilfælde har fabrikkerne været nødsaget til at købe alkohol, som er denatureret (gjort udrikkelig) med andre stoffer, end hvad der er tradition for at bruge i Danmark.

I visse lande er der således tradition for, at denatureringen ikke blot skal gøre den industrielle alkohol kemisk udrikkelig – den skal også gøre alkoholen frastødende at lugte til, sådan at ingen er i tvivl om, at denne væske ikke skal drikkes.

Fabrikken der fremstiller Stay-Well’s håndsprit forsikrer os om, at markedet nu er så stabilt, at vores kunder ikke vil opleve nogen af disse fænomener. Dvs. at så er der altså kun den i al almindelighed ramme lugt af sprit tilbage.

Den ramme spritlugt vil kunne dæmpes ved at tilsætte nogen dråber æterisk olie til håndspritten. Du finder æteriske olier på siden her.

En anden mulighed er at vælge et af de godkendte alkoholfrie alternativer der nu er tilgængelige til almindelig håndsprit. 

De lugter ikke alene bedre - de er samtidig hverken brandfarlige eller hårde ved huden på samme måde som de meget kraftige alkoholbaserede hånddesinfektioner er. 

Du finder vores alkoholfri hånddesinfektion på siden her. Altsammen behørigt testet og dokumenteret naturligvis!